Основні складові їжі, їх значення для організму

Основні складові їжі, їх значення для організму

           У їжі містяться всі необхідні людині елементи: білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни. Всі вони однаково важливі. Проте в природі немає універсального продукту, в якому містилися б абсолютно всі поживні речовини. Тому тільки різноманітна їжа може підтримати здоров’я людини, і навпаки, одноманітна – привести до функціональних розладів. – задоволення потреб організму у визначеній кількості і співвідношенні харчових речовин. Прийом їжі в одні і ті ж години сприяє більш інтенсивному відділенню шлункового соку; при цьому їжа, потрапляючи в шлунок, відразу ж знаходить в ньому певну кількість травного соку. Навпаки, нерегулярний прийом їжі, тобто безладна їжа в різні години, шкодить здоров’ю і може привести до захворювань шлунка і кишечника. – розподіл прийомів їжі (час прийому їжі і її кількість) протягом дня.